torsdag 14. mars 2013

Studietur

Det ble få timer søvn på øyet før jeg måtte opp for å dra til Gardemoen forrige onsdag. Flyet til London gikk 0725, og bør man være to timer før, så bør man det. De aller fleste ganske trøtte, slitne og med spredte plasser gikk flyturen fort, og plutselig var vi i London. Vi har snakket om denne turen i evigheter, og endelig var vi framme - det var utrolig digg. Framme på hotellet fikk vi satt fra oss bagasjen, og havnet på Tesco for å kjøpe noe å spise. Klokka ett skulle alle møtes for å få utdelt rom, og deretter være klar til avreise til Reading hvor første stopp på studieturens program var. Her besøkte vi en kirke som var blitt pusset opp, og fått et mer ungdommelig preg, og fikk høre om alle oppleggene og aktivitetene som kirken holdt. I stedet for å holde alle aktivitetene i kirka, så reiste heller de ansatte for å ha aktiviteter ved skolene i distriktet. 

Visjonen til kirka, veldig fint, med preget sitt på ungdom. 


Kirka var utrolig fin inni, med sofagrupper, fotballspill-ting oppe på galleriet, noen kontorer, en haug med bandutstyr og lignende. 

Torsdag gikk turen til Liverpool street, og XLP. Et ungdomsprosjekt hvor man satser veldig på å hjelpe ungdommer som har havnet i feil miljø, med mye fokus på gjenger. Her fikk vi høre om jenter som blir brukt, gutter(og jenter) som blir skutt og at folk er redde for å gå utenfor postnr-området sitt. Måten de hjelper ungdom til å få noe ut av livet sitt, er veldig viktig, og veldig bra! 


Fredag reiste vi tidlig inn til Cambridge for å få vite hvordan de har studiene sine, som er tilnærmet likt det vi har og går her i Norge. I tillegg hadde vi god tid til å gå i butikkene, se på alt de historiske og utforske byen. På kvelden møttes vi igjen for å delta på Evensong, som kun finnes i Cambridge og Westminster hvis jeg ikke tar helt feil. Guttekor som sang så dypt og så høyt at det var på kanten til uvirkelig. Utrolig fin opplevelse. 


Store deler av klassen klar for å besøke KFUK-hjemmet. 

Lørdag ble eneste fridagen vår, og søndagen gikk til to gudstjenester. Mandag besøkte vi KFUK-hjemmet like ved Notting Hill og fikk så og si den beste maten i løpet av turen. Ah, norsk mat! 
Det har vært utrolig givende, fint og inspirerende å være med på studietur med tanke på alt vi har besøkt som har vært studierelatert. Kommer med et nytt innlegg om andre opplevelser og litt mer bilder av folk i klassen. Jeg merker at jeg er utrolig heldig som går i en så bra klasse, hvor jeg har startet å finne mine folk, samtidig som at jeg kan henge med alle andre. Godt at jeg fortsatt har 2 år igjen. 


1 kommentar:

  1. For en tur! Og for noen fine folk!
    Deilig å være på tur med deg! Og at jeg får være en av folka dine:)

    - Ida

    SvarSlett

Feel Free!